STØRRELSESGUIDE

Tre ud af fem danske kvinder går med den forkerte BH størrelse! Sådan finder du din rigtige størrelse ...

Step 1: Omkreds under barm
Mål din omkreds vandret rundt om ryggen lige under barmen (se foto). Du kan vælge at måle dig selv, men det er noget nemmere at få en veninde/ven til at måle dig. Og det er vigtigt, at det er et fast mål. Med udgangspunkt i dit faste mål i cm. under barmen, kan du i skemaet finde din rigtige BH-omkreds. Herefter skal du kun variere skålstørrelsen, når du prøver BH'er.

Rygmål i cm. 63-67 68-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97 98-102
BH omkreds 65 70 75 80 85 90 95 100

OBS: Husk på, at de fleste kvinder går med en BH-omkreds, der er for stor!

Step 2: Skålstørrelse
Når du skal finde din skålstørrelse er det nemmest at gå ud fra den skålstørrelse du bruger nu. Er du gået ned i omkredsen - efter at du har målt dig -, skal du gå op i skålstørrelse. Skålstørrelsen er rigtig, når bøjlen ligger helt ind til kroppen og indkapsler hele brystet. Nedenfor er skitseret nogle typiske eksempler på en forkert BH størrelse samt forklaringer til problemet:

Problem   Forklaring
Brystet buler ud enten i siden af BH'en eller over skålkanten af BH'en og giver "4" bryster i stedet for 2. 

Skålstørrelsen er for lille. Brystet skal ligge inden for bøjlen og bøjlen skal nå helt ind til bryst-kassen/Kroppen.
BH'en kryber op ad ryggen og du skal rette på BH'en flere gange om dagen!  BH'en er for stor i omkredsen. BH'en skal sidde fast rundt om ryggen.
Bøjlerne stikker under armene eller foran på brystet. Skålstørrelsen er for lille og/eller omkredsen er for stor - Husk at bøjlen skal nå helt ind til kroppen.
Stropperne snærer ned i skuldrene. Omkredsen er sandsynligvis for stor. Den primære støtte skal ligge i omkredsen ikke i stropperne. Måske er stropperne strammet for meget op.

Tip til valg af BH type
Det er en god ide at vælge en BH, som er fast i omkredsen for at få så meget støtte fra ryggen som muligt. Bøjler og faste - lidt brede - stropper er at foretrække. Selv om barmen er stor, kan man sagtens bruge en 3/4 skåls BH, når bare omkredsen og skålen passer.

Se video med råd om størrelser
Få ovenstående størrelsesrådgivning "live". Se LACE-indehaver Charlotte Maj Leerskov forklare om størrelser på DR Online. Videoen er desværre taget af nettet på www.dr.dk

    Gå til forside        e-mail: lace@lace.dk